عارضه آندربایت و عوارض و روش های درمان آن
عارضه آندربایت یا جلو زدگی چانه در واقع یک مشکل ارتودنسی است که دستیابی به لبخند زیبا را با مشکل مواجه می کند. خبر خوش در مورد این مشکل این است که این بیماری قابل درمان بوده و به راحتی و با درمان به موقع می توان با نازیبایی چهره و دندان مقابله کرد.
آندربایت و روش های درمان آن
آندربایت در اصطلاح بالینی به نام پروگناتیسم معروف است. این مشکل ارتودنسی در واقع همان مشکل جلوتر بودن دندان های پایین از دندان های بالایی است. این مشکل ممکن است با شدت های مختلف بروز دهد.
بیشتر بدانیم »»» ونیر
امکان دارد این عارضه از نوع خفیف و نامشخص به گونه ای که دندان های بالا و پایین لبالب هم قرار دارند باشد و یا شدت آن زیاد بوده و دندان های بالایی و پایینی به هیچ وجه باهم در تماس نباشند. در این حالت بین دندان های جلویی فک بالا و پایین فاصله افقی ایجاد می شود.

عارضه آندربایت
این مشکل ارتودنسی همچنین ناهمراستایی دندان ها نامیده می شود که در اثر رشد نا متوازن فک بالا و پایین به وجود می آید.گاهی این عارضه با توجه به تغییری که در ساختار صورت ایجاد می کند ، تاثیر خیلی بالایی بر اعتماد به نفس افراد می گذارد.
کاهش اعتماد به نفس به مرور زمان ممکن است مشکلات اجتماعی برای فرد ایجاد کند.

عارضه آندربایت
چه عواملی باعث بروز مشکل آندربایت می شود ؟
این مشکل عمدتاً به علت ناهمراستایی رشد فک بالا و پایین ایجاد می شود و ازبدو تولد فرد به وجود می آید. نوزادانی که دچار سندرم Crouzen یا سندرم Basal cell nevus هستند و یا هنگام تولد وضعیت غول پیکر یا آکرومگالی دارند ، مستعد مشکل آندربایت می توانند باشند.
بیشتر بدانیم »»» کلینیک دندانپزشکی
البته ناگفته نماند که برخی زمینه های نژادی نیز می تواند احتمال بروز این مشکل را افزایش دهد.

عارضه آندربایت
عوارض آندربایت
عوارض آندربایت در واقع به شدت این عارضه بستگی دارد. درصورتی که فاصله افقی بین فک بالا و پایین فرد ایجاد شود ممکن است فرد با مشکلات زیر مواجه شود :
– ایجاد اشکال در غذا خوردن و بلعیدن غذا
– بروز ناراحتی در صحبت کردن و تکلم صحیح
– بروز درد و ناراحتی مزمن در ناحیه فک و همچنین ناحیه گوش و سر
– از بین رفتن و یا پوسیدگی مینای دندان در اثر سایش زیاد دندان ها به هم
– بوی بد دهان و عفونت های باکتریایی و تنفس از راه دهان
– خر و پف کردن در خواب و مشکلات تنفسی شبانه
همچنین آندربایت می تواند سبب مشکلات مفصل گیجگاهی (TMJ) شود که وضعیت دردناکی خواهد بود.

عارضه آندربایت
روش های درمان عارضه آندربایت
روش های مختلفی برای درمان عارضه آندربایت وجود دارد. چنانچه درمان این عارضه و بیماری در سنین پایین آغاز گردد بدون نیاز به جراحی قابل حل خواهد بود. این موضوع به اهمیت انجام غربالگری ارتودنسی در کودکان در رده سنی هفت سال اشاره دارد. پس در کل می توان گفت این بیماری هر چه زودتر پیگیری گردد راحت تر و سریع تر درمان خواهد شد.
بیشتر بدانیم »»» دندانپزشکی کودکان
برای درمان این عارضه در کودکان از وسایلی و روش های درمانی زیر استفاده می کنند:
– وسیع کننده کام یا اکسپندر برای فک بالا
– هدگیر معکوس یا ماسک معکوس صورت
– چانه بند
چانه بند بر خلاف دو درمان دیگر که بر فک بالا تمرکز دارند ، رشد فک پایین را محدود می کند. البته شایان ذکر است که همیشه درمان به میزان وخامت و شدت عارضه بستگی دارد.

عارضه آندربایت
چنانچه این این عارضه خفیف باشد ممکن است متخصص ارتودنسی از طریق یک براکت وضعیت دندان ها را اصلاح نماید.
در درمان عارضه آندربایت چنانچه سن رشد بیمار گذشته باشد روش های دیگری برای اصلاح عارضه مطرح می گردد. یکی از این روش ها ، روش جراحی ارتوگناتیک یا همان جراحی فک می باشد.
در این جراحی ممکن است استخوان فک برش داده شده و قسمتی از آن برداشته شود. همچنین ممکن است موقعیت فک بالا تغییر داده شود تا در نتیجه دندان های بالا جلوتر از دندان های پایین قرار گیرد.

عارضه آندربایت
در نهایت می توان گفت عارضه ها و مشکلات ارتودنسی هرچه در سنین پایین تر شناسایی ، پیشگیری و درمان شوند سریع تر و راحت تر و با هزینه کمتر مداوا خواهند شد.
بیشتر بدانیم»»» ایمپلنت
پس می بایست همیشه در حفظ سلامت دهان و دندان کوشا بود و برای جلوگیری از پیچیدگی و سخت تر شدن بیماری ها به موقع در جهت درمان اقدام کرد.
دیگر مقالات مفید کلینیک شبانه روزی دندانپزشکی تاج :
-
عمده ترین تفاوت دندان های بریج و ایمپلنت
-
برجسته ترین مزایای ایمپلنت دندان
-
ایمپلنت دندان چه عوارضی می تواند داشته باشد؟
-
18 عادت که دندان های شما را خراب می کند
جهت رزرو نوبت در کلینیک شبانه روزی دندانپزشکی تاج اینجا کلیک کنید.
برای مشاهده سایر مقالات کلینیک شبانه روزی دندانپزشکی تاج اینجا کلیک کنید.
اطلاعات تماس