قالب گیری در ایمپلنت
ایمپلنت دندان چیست؟
یقینا برای همه ما خالی نماندن دهان از دندان به خصوص قسمت جلوی دهان از نظر حضور در اجتماع و زیبایی لبخند بسیار مهم و با اهمیت است. با پیشرفت علم پزشکی و دندانپزشکی روشهایی ایجاد شده که این مشکل نبودن دندان حل شده است. بنابراین افرادی که یک یا چند دندان خود را از دست دادهاند از ایمپلنت دندان استفاده میکنند. ایمپلنت استوانههایی به شکل پیچ هستند از جنس تیتانیوم که در نایه خالی از دندان قرار میگیرند و جایگزین دندان از دست رفته میشوند. ایمپلنت ها توسط متخصصین ایمپلنت و بعد از جراحی دندان در استخوان فک کار گذاشته میشوند.
پس از جوش خوردن پایه ایمپلنت استخوان شما مانند ریشه برای تاج دندان جدیدی که قرار است جایگزین دندان ازدست رفته شما بشود عمل می کند. نهایتا تاج دندان که مانند یک دندان طبیعی به نظر میرسد به ایمپلنت متصل میشود و جای خالی دندان از دست رفته را پر میکند. استخوان باید به قدر کافی وجود داشته باشد و قوی باشد تا بتواند عمل کاشت دندان را موفقیت آمیز کند و ایمپلنت دندان را نگه دارد.
قالب گیری در ایمپلنت
در دندانپزشکی گاها برای موارد مختلف قالب گیری فک، دهان و دندان صورت میگیرد. یکی از این موارد قالب گیری برای روکشهای ایمپلنت میباشد.
روشهای قالب گیری در ایمپلنت
در مرحله قالب گیری ایمپلنت که دارای اهیمت زیادی میباشد دندانپزشک باید با نهایت دقت این مرحله را طی کند تا پروتز نهایی را بتواند به بهترین شکل ممکن بسازد. قالب گیری ایمپلنت به 2 روش تری باز و تری بسته انجام میگیرد. برای ایجاد یک قالب از یک مایع خمیر مانند مثل آلژینات در داخل تریهای قالب گیری که به شکل حرف U انگلیسی میباشند و با شکل ظاهری فک متناسب هستند ریخته میشود. آلژینات را از دیواره سلولهای جلبک دریای تهیه میکنند. در اینجا به معرفی دو روش قالب گیری ایمپلنت میپردازیم.
روش قالب گیری تری باز (اپن تری)
در این روش از قالب گیری ابتدا ایمپرشن کوپینگ را بر روی فیکسچر قرار میدهند. بعد از این ماده قالب گیری را در اطراف آن تزریق میکنند. سپس مواد قالب گیری را داخل تری قالب گیری میریزند. در طی مرله بعد آن را در داخل دهان قرار داده و تا یک زمان مشخصی صبر میکنند. بعد از قرار گرفتن تری بر روی ایمپرشن ، نوک آنها از تری بیرون میزند، در اینجا بدون برداشتن تری پیچ ایمپرشن را باز کرده و سپس آنها را به همراه قالب از روی ایمپلنت بر میدارند. قالب تهیه شده به لابراتوار فرستاده میشود و توسط تکنسینهای لابراتوار گچ ریزی انجام میشود و اباتمنتهای متناسب بر روی آن قرار داده شده و سپس روکش آماده میشود.
روش تری باز دارای دقت بالایی است و برای انتخاب اباتمنتهای زاویهدار روش بسیار مناسبی میباشد و اکثر متخصصین این حیطه از این روش استفاده میکنند.
روش قالب گیری تری بسته (کلوز تری)
یکی دیگر از روشهای قالب گیری ایمپلنت روش تری بسته است. در صورتی که انتخاب ابامنت امکان پذیر نباشد از روش قالب گیری در سطح فیکسچر و به صورت تری بسته استفاده میشود. در این روش با استفاده از قرار گیری ایمپرشن کوپینگ برروی فیکسچر، محل اباتمنت و فیکسچر را در کست بازسازی نموده و در لابراتوار سایز و قطر اباتمنت انتخاب گردد. در اینجا ایمپرشن کوپینگ به جای هیلینگ بسته میشود و ماده قالب گیری در اطاف ان تزریق میشود. در مرحله بعد تری قالب گیری بر روی ایمپرشن کوپینگها قرار میگیرد. بعد این مراحل تری برای قالب گیری به لابراتوار ارسال میشود.
نحوهی مراقبت و تمیز کردن روکشهای ایمپلنت
- روزهای ابتدایی بعد از ایمپلنت از مصرف غذا و نوشیدنیهای داغ خوداری کنید.
- از تماس انگشت یا زبانتان به ایمپلنت خوداری کنید.
- تا دو روز بعد از انجام ایمپلنت ورزش سنگین انجام ندهید.
- پس از ایمپلنت کمی درد و تورم طبیعی بوده و با استفاده از کمپرس یخ و یا حوله گرم درد را تسکین دهید.
- تا زمانی که اثر داروی بی حسی از بین نرفته فقط از نوشیدنیهای سرد استفاده کنید.
- در روزهای اول درد و خونریزی طبیعی بوده ولی چنانچه بعد از گذشت چند روز همچنان ادامه داشت حتما به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنید.
- تا چند روز بعد از جراحی محل مورد نظر را مسواک نزنید تا میزان حساسیت کاهش پیدا کند سپس مسواک بزنید.
- در هفته اول استفاده از محلول آب ملایم و نمک برای بهبود محل جراحی مناسب است.
- پس از مصرف غذا حتما دهان خود را بشویید.
- تا مدتی که زخمها بهبود یابند از مصرف سیگار خوداری کنید.
- به دستورالعملهای پزشک خود برای گذراندن یک دوره درمانی موفق عمل کنید.